Glutenvrije Wortelcake, Zo lekker, daar krijg je geen genoeg van!

Deze wortelcake is smeuig, kruidig en bijna gezond te noemen dankzij de flinke hoeveelheid wortel.

Ik volg Miljuschka al een lange tijd op Instagram en zie de meest lekkere recepten voorbij komen. Toen zij een worteltaart maakte, besloot ik er een glutenvrije opties van te maken. Mijn man en dochter hebben beide coeliakie en eten hierdoor glutenvrij. Hoe mooi is het dan om zoiets lekkers dan wel te kunnen eten.

🍰 Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Mixer
  • Spatel
  • Houten prikker

🧾 Ingrediënten (voor 12 porties)

Voor de cake:

  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 140 g rozijnen
  • 330 g wortel (geraspt)
  • 120 g amandelmeel
  • 120 g glutenvrije havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren
  • 140 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie

Voor de frosting:

  • 100 g roomkaas light
  • 100 g kwark
  • 4 el poedersuiker
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 50 g geraspte wortel

👩‍🍳 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  3. Doe de rozijnen met het sinaasappelsap en de rasp in een kom en laat wellen.
  4. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  5. Meng het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een kom.
  6. Klop de eieren met de suiker met een mixer tot een dik en schuimig mengsel.
  7. Voeg de olie langzaam toe en blijf mixen tot goed gemengd.
  8. Voeg het meelmengsel in twee delen toe aan het eimengsel en meng met een spatel.
  9. Spatel 280 g van de geraspte wortel en de rozijnen met het sinaasappelsap door het beslag.
  10. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  11. Bak de cake 45-50 minuten in het midden van de oven.
  12. Laat 5 minuten in het bakblik afkoelen.
  13. Stort de cake op een rek, haal het bakpapier eraf en laat volledig afkoelen.
  14. Meng voor de frosting de roomkaas, kwark en 3 el poedersuiker met een garde.
  15. Rasp de helft van de sinaasappelschil en roer door de frosting.
  16. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  17. Pers de overgebleven sinaasappel uit boven een steelpan en voeg de rest van de geraspte wortel (50 g) toe.
  18. Breng met de rest van de poedersuiker (1 el) aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  19. Schep de wortel uit het sap en laat afkoelen in de koelkast.
  20. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cake met de frosting en verdeel de geraspte wortel erover.

Geniet van deze glutenvrije wortelcake!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven