Verfrissende IJskoffie: Genieten van een Lekkere Opkikker!

ijskoffie op een placemat met een krant op de achtergrond

IJskoffie Salted Caramel.

Sinds een paar jaar ben ik een echte koffieliefhebber. Gek dat ik pas na mijn veertigste de smaak van koffie ben gaan waarderen. Ik ben de enige hier in huis die koffie drinkt. dus ben erg blij met mijn Dolce Gusto infinissima. Deze machine maakt met gemak een heerlijk kopje koffie voor mij.
Nu het zomer is kies ik er dan ook wel eens voor om een lekkere ijskoffie te maken. Dit keer met het Oppo Brothers IJS , wat in verhouding een stuk minder calorieën bevat dan ander romig ijs, maar met wel de heerlijke romige smaak heeft weten te behouden.

Koffie, gezond of ongezond?
Koffie kan zowel gezond als ongezond zijn. De cafeïne in koffie zorgt voor een hogere concentratie en gaat vermoeidheid tegen. Koffie is niet vochtafdrijvend en zonder toevoegingen net zo gezond als het water dat je drinkt.
Toch kan te veel cafeïne zorgen voor onder andere slapeloosheid en hoofdpijn. Als je je daar bewust van bent, is het dus niet ongezond om koffie te drinken.

Het ontstaan van ijskoffie is terug te voeren naar de oorlog in Algerije rond 1840. Franse soldaten gestationeerd in Mazagran mengden hun dagelijkse portie sterke zwarte koffie met water om een ​​verfrissend drankje te creëren dat zowel vermoeidheid als de hitte van de woestijn kon bestrijden. Dit drankje werd steeds verder gemoderniseerd en inmiddels zijn er veel verschillende soorten van dit zomerse drankje te vinden. Ik koos voor deze variant.

Recept: IJskoffie Salted Caramel

  • Dolce Gusto Cafe au lait capsule
  • Oppo Salted Caramel 2 bollen
  • 3 IJsklontjes

Bereidingswijze:

Vul een hoog glas met de ijsblokjes en de bollotjes salted caramel ijs en zet het glas onder je Dolce Gusto apparaat. De capsule cafe au lait plaatsen en je koffie over het ijs laten stromen. Even roeren en je hebt een heerlijke ijskoffie.

Drink smakelijk!!

Laat je mij ook even weten hoe jij jouw favoriete ijskoffie maakt? Je kunt het hieronder invullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven