🫐 Easy Baked Oats met Blauwe Bessen & Notenpasta Swirl

Op zoek naar een warm, voedzaam ontbijt dat eruitziet alsof je het bij een hip koffietentje hebt gehaald?

Deze baked oats met blauwe bessen zijn sΓΊper simpel te maken en zitten vol smaak. Bonuspunten voor de swirl van notenpasta bovenop β€” dat ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens geweldig.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Ongeveer 15 blauwe bessen
  • Een beetje amandel- of pistachepasta (voor de topping)

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Doe de banaan, het ei, de havermout, kwark en bakpoeder in een blender. Mix alles tot een glad beslag.
  3. Giet het beslag in een kleine ovenschaal of een ovenbestendig kommetje.
  4. Verdeel de blauwe bessen over het beslag β€” gewoon erin duwen is prima.
  5. Wil je het extra mooi maken? Verwarm dan wat notenpasta (pistache of amandel werkt top) zodat het wat vloeibaarder wordt. Neem een lepeltje en trek er voorzichtig strepen mee over de bovenkant van het beslag.
  6. Zet het in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot de bovenkant licht goudbruin is en je keuken heerlijk ruikt.

Tip:

🎨 De swirl hoeft niet perfect β€” hoe rommeliger, hoe beter het eruitziet als het uit de oven komt. Serveer eventueel met wat extra kwark of yoghurt ernaast voor een fris contrast.

Onze Bodhi met bananen in zijn oren

Voedingswaarden:

Energie: 363 kcal

Koolhydraten 54,9 g

Eiwitten 17,2

Vetten 8,5 g

Vezels 6,9 g

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven