Zin in een warm, voedzaam én verrassend ontbijt?
Probeer dan dit heerlijke pitache bananen ontbijttaartje! Een klein feestje uit de oven met de romige smaak van pistache en de zoetheid van banaan. Perfect voor een luie zondagochtend of als doordeweeks verwenmomentje.


Ingrediënten (voor 1 ontbijttaartje):
- ¾ rijpe banaan
- 1 ei
- 40 gram havermout
- 2 eetlepels magere kwark (plantaardige variant kan ook!)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel pistachepasta (ik gebruik die van @sovegansofine – zó lekker!)
- De overgebleven ¼ banaan als topping
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe ¾ van de banaan, het ei, de havermout, kwark en bakpoeder in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad en romig beslag.
- Giet het beslag in een kleine ovenschaal of een hittebestendig taartvormpje.
- Verdeel een theelepel pistachepasta over het midden en leg er wat plakjes van de overgebleven banaan bovenop.
- Zet het taartje in de oven en bak het ongeveer 20 minuten tot het stevig is en goudbruin kleurt.
- Laat het even afkoelen voor je het uit het vormpje haalt.
Serveer- en variatietip:
👉 Heerlijk met een lepeltje extra pistachepasta erover of wat gehakte nootjes. Liever zoeter? Voeg een snufje kaneel of wat vanille toe aan het beslag.
Eet smakelijk! 🍌✨ Laat je me weten als je ‘m maakt?

