Mango-Chia Ontbijttaartje

Voor dit ontbijt heb je iets meer tijd nodig, maar dat is het ook zeker waard!
Havermout en Chiazaad zitten vol met gezonde vezels die je darmen gunstig stimuleren. Die vezels in combinatie met vitamines uit de mango en de eiwitten uit de kwark, maken dit echt een powerontbijt.

Ingrediƫnten:

  • 50 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 4 eetlepels kwark
  • een halve mango
  • 1 eetlepel chiazaad

Bereidingswijze:

Smelt de lepel kokosolie en meng deze met de havermout, meel, honing en water. Dit wordt een plakkerige massa. Deze smeer je uit op een taartvorm van 10 cm. Zorg dat de zijkanten wat hoger zijn dan de onderkant, zodat je een beetje een bakje maakt.
Bak deze bodem 15 minuten in een heteluchtoven op 180 graden.

In een keukenmachine of smoothiemaker meng je de halve mango ( zonder schil) met de kwark. Daar roer je de chiazaad doorheen.
Als de taartbodem is afgekoeld doe je dit mengsel erop en laat je het minstens 4 uur in de koelkast staan. De chiazaadjes vullen zich met het vocht van de kwark, waardoor dit meer een pudding wordt en zo krijg je dus een steviger taartje.
Je kunt dit ook de avond van tevoren klaarmaken en je dag goed beginnen!

1 gedachte over “Mango-Chia Ontbijttaartje”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven