Vegan Rode Linzen Curry

Tijdens een retraite weekend in Lochem kregen we Rode Linzen Curry voorgeschoteld. Ik had dit werkelijk nog nooit gegeten. In alle stilte nam ik mijn bordje mee en ben aan de rand van het water gaan zitten. Elke hap die ik nam was genieten. Zo veel smaak. Dus ik heb het recept gevraagd en daar mijn eigen twist aan gegeven.

Hier mijn Vegan Rode Linzen Curry voor vier personen:

Ingrediƫnten

  • 3 Tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 2 zoete aardappelen
  • 300 gram rode linzen
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • 1 Liter groentebouillon
  • 1 Theelepel Chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel masala, 1 theelepel komijn
  • Zout en peper

Bereiding

In een wokpan de geperste knoflook en klein gesneden uien in wat olijfolie aanfruiten. Daar de zoete aardappelen in blokjes vijf minuten in mee bakken. De kruiden erdoor en dan de tomatenblokjes, de rode linzen en 1 liter groentebouillon erbij in de pan. Het geheel anderhalf uur zacht laten pruttelen met de deksel op de pan. regelmatig even roeren.

Naar smaak zout en peper bijvoegen, eventueel een scheutje kokosmelk erbij en de rode linzen curry serveren met rijst of een Naan brood!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven