
Het is echt najaar, een mooi moment voor een heerlijk herfstontbijt!
In september en oktober zijn ze weer in Nederland: de KiwiBessen.
Ken jij ze al?
KiwiBessen zijn erg lekker, maar ook leuk als garnering, zoals op een smoothiebowl. Maar kan ook in een fruitsalade of op een ontbijttaartje. En dan zijn ze ook nog eens erg gezond.
Kiwibessen zitten vol Vitamine C en bevatten ook vitamine ,vitamine B11 en kalium.
Fijn om de herfst vitaal mee door te komen.
De kiwibes (oftewel mini kiwi, baby kiwi of Siberische kruisbes) is familie van de gewone kiwi, met het verschil dat ze zo groot zijn als een druif. De gladde schil is eetbaar, net als bij de gewone kiwi. Verder zijn ze veel zoeter dan een gewone kiwi.
Ingrediƫnten Smoothiebowl:
- 4 eetlepels magere ( plantaardige) kwark
- 3/4 banaan
- 8 blokjes mango uit de vriezer
- Granola, naar smaak. Ik heb deze chocolade granola gekocht bij Waldo Patisserie.
WALDO chocolade & patisserie – Taarten, chocolade, boxen, brownies en meer! (waldopatisserie.nl) - 8 kiwibessen
Bereidingswijze:
In een blender meng je de kwark, banaan en mango tot een romige massa. Door het gebruik van diepvriesfruit zorg je ervoor dat het geheel wat romiger en dus ook steviger wordt. Hoerdoor blijft de granola en het fruit er ook goed op liggen.
Het kwarkmengsel in een schaaltje doen en leuk garneren.

