Chiapudding maken met gebakken appel
Inmiddels gaan we al richting eind november, dus een mooi moment voor een heerlijk herfstontbijt!
Vol met gezonde producten die ons helpen onze weerstand te verbeteren.
Ik ben echt een liefhebber van Chiazaad, weet je dat dit kleine powerzaadje vol goede stoffen zit?
Zo bevat chiazaad omega 3-vetzuren, mineralen, eiwitten en vezels.
Het is nu ook echt tijd voor onze Hollandse appels. De in Nederland geteelde appels zijn verkrijgbaar vanaf eind augustus tot ongeveer eind maart. Langer niet. De appel die je daarna koopt is import of een van de opgeslagen appels uit een koelcel.
Nu is er wel die periode voor verse appels uit eigen land.
En een appel is echt gezond!
Naast dat ze veel vitamine C bevatten, zitten ze ook vol polyfenolen, waaronder flavonoïden die de strijd aangaan met vrije radicalen.
Recept: Chiapudding maken met gebakken appel
- 4 Eetlepels magere ( plantaardige) kwark
- 1 Eetlepel chiazaad
- 1 Hollandse appel
- 1 Eetlepel havermout
- 1 Theelepel kaneel
- 1 Dessertlepel rozijnen
Bereidingswijze:
Meng de kwark met de chiazaad in een schaal en laat dit even in de koelkast staan. Het chiazaad zuigt zich vol met het vocht uit de kwark waardoor dit een pudding wordt. Ondertussen snijd je de appel in kleine stukjes en bak je deze in een kleine koekenpan.
Zodra de appel wat begint te karamelliseren gooi je er de havermout, kaneel en rozijnen bij.
Dit geheel bak je nog een minuut en klaar is je ontbijt.
De prachtige ontbijtschaal en koffiebeker heb ik gekocht bij de Accessoire Loods.
Met de code Brigitte_Lifestyle krijg je 20% korting op alles, uitgezonderd de Nobel Ligths als je iets bij ze koopt.
Neem eens een kijkje:
Accessoire Loods: De webshop voor Scandinavische design accessoires.