Gnocchi in Tomatensaus
Ben je bekend met Gnocchi?
Gnocchi is een echt Italiaans gerecht en anders dan je dan zou verwachten is dit gemaakt van aardappels en van meel. De aardappels worden gekookt en gepureerd alvorens ze worden gekneed met meel en zout. Vervolgens worden ze gekneed tot kleine, ovale balletjes.
Daarna kun je de gnocchi koken, maar ik koos ervoor de gnocchi te bakken in de Airfryer. Zo krijgt de gnocchi een stevige bite, wat heerlijk is met deze pittige tomatensaus.
Recept: Gnocchi in Tomatensaus
- 500 Gram gnocchi, ik heb gekozen voor de variant van Grand’Italia
- 1 Pot Arrabbiata tomatensaus van Grand’Italia
- 1 Bakje kastanjechampignons
- 1 Prei
- 2 Rode uien
- 2 Tenen knoflook
- 1 Rode en 1 groene paprika
- Kleine tomaatjes
- Olijfolie
- Peper, zout en Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Meng de gnocchi met wat kleine tomaten, olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak ze daarna 15 minuten in de Airfryer op 180 graden.
Bij de Wibra verkopen ze van die ideale bakpapier vormen, speciaal voor in de Airfryer. Ideaal.
Pers de knoflook en snijd de uien. Bak deze in wat olijfolie. Snijd de rest van de groente fijn en bak deze mee met de knoflook en ui. Per persoon verschilt het of je van een bite in de groente houd of deze liever wat zachter mee blijft bakken.
Voeg daarna de Arrabiata saus toe aan de groente en verwarm het geheel nog een paar minuten.
Buon appetito!!
Neem eens een kijkje bij de Bella Vita producten van Grand’Italia:
Grand’Italia – Home (granditalia.nl)