
Gegrilde asperges met romige gnocchi.
Het voorjaar is begonnen en dat betekent ook dat de eerste Hollandse asperges er weer zijn. De exacte datum voor de eerste asperges wisselt , dat is namelijk afhankelijk van het weer en de temperatuur. Ongeveer maart zullen de eerste asperges uit de grond gestoken worden.
Het einde van het aspergeseizoen staat min of meer vast. Op 24 juni eindigt traditiegetrouw het aspergeseizoen.
Asperges, ook wel Het Witte Goud genoemd, zijn echt super gezond. Ze bevatten de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur
Ook dit jaar mocht ik van Het Aspergecentrum een doos met de eerste asperges van 2024 ontvangen, om daar een lekker gerecht mee te maken. Ik koos om de asperges dit keer te combineren met gnocchi, maar de smaak van de asperges vooral in de hoofdrol te laten.
.
Recept: Gegrilde asperges met romige gnocchi.
- 500 Gram witte asperges
- Roomboter
- 250 gram Gnocchi
- 1 Rode ui
- 2 Teentjes knoflook
- 100 Gram cherrytomaten
- Rucola sla
- Room
- Olijfolie, zout, peper
- Parmigiano Reggiano Kaas
Bereidingswijze:
Bereid de gnocchi volgens de verpakking.
Verwijder de harde onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller.
Verwarm in de grillpan wat roomboter en gril de asperges langzaam gaar in de pan.
Snijd een rode ui in halve ringen, pers de teentjes knoflook en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie.
Halveer de tomaten en bak deze kort even mee.
Voeg de gnocchi en de room toe met zout en peper naar smaak.
Opmaak van je bord:
Leg onderop wat rucola sla en hierboven op het gnocchi mengsel. Als topper de heerlijk gegrilde witte asperges.
Bestrooien met de pittige kaas en je gerecht is klaar om van te gaan genieten.
Eet smakelijk!!


Laat je mij ook even weten of jouw aspergerecept gelukt is? Je kunt hieronder je bevindingen laten weten.