Bao Bun met Falafel en Hoemoes: Lekker Vega!

Bao Bun met spicy falafel en hoemoes.

Het is echt zomer en de tijd gezellige borrels en feestjes in de tuin is volop aan de gang. En nu met het EK 2024 is het extra leuk om je gasten iets speciaals voor te zetten.
Deze gevulde Bao Bun broodjes zijn echt een eyecatcher op elk feestje en zoals ze smaken zul je je gasten mee verbazen. De combinatie van zachte broodjes met pittige gekruide falafel en hoemoes en dat in combinatie met de groente is echt een succes.

Bao Buns zijn een Aziatische specialiteit, die wereldwijd aan populariteit wint. Deze zachte gestoomde broodjes zijn gevuld met heerlijke ingrediënten en worden vaak geserveerd als streetfood. Het is een prima formaat voor een bijgerecht of leuk hapje bij een feestje.
De ‘broodjes’ zijn wit, plat en worden dubbelgeslagen, waarna de vulling er goed in past. Ze worden traditioneel gemaakt van bloem, gist, reuzel, suiker en zout.
Meestal in China en Taiwan gevuld met vlees, zoals buikspek of eend, maar ik heb er een vega variatie op gemaakt.

Als fan van de producten van Maza heb ik gekozen voor hun spicy falafel in combinatie met de spicy chipotle hoemoes. Een heerlijk combinatie.
Falafel en hoemoes worden beide bereid van kikkererwten. Een ideale vleesvervanger, want kikkererwten zijn naast een bron van vezels, ijzer, zink, fosfor, B-vitaminen en nog veel meer ook een geweldige bron van plantaardige eiwitten.

Recept: Bao Bun broodjes met spicy falafel en hoemoes.

  • Maza spicy falafel
  • Maza spicy chipotle Hoemoes
  • Bao Bun broodjes
  • Wortel in zuur
  • Veldsla
  • Pittige kiemgroenten

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
In een ander bericht leg ik je uit hoe je wortel in het zuur kunt laten weken, maar je kunt er ook voor kiezen om de geraspte wortel in een pot lege augurken te doen. Het sap moet je dan wel bewaren en de gerapste wortel in dat zuur een nacht in de koelkast laten staan.

De Bao Bun broodjes heb ik bij de toko gehaald en je moet ze stomen zoals beschreven op de verpakking. Ik heb van die ideale stoommandjes hiervoor, maar het kan ook met een zeef.
Daarna de broodjes even laten afkoelen.
Ondertussen kun je dan mooi de falafel bakken in wat olie met een eetlepel van de Hoemoes.
De Bao Bun broodjes smeren met Hoemoes en vullen met de sla, falafel, wortel en kiemgroente!

Super leuk is het om de Bao Bun broodjes dan te serveren vanuit de stoommandjes. Zeker weten dat iedereen enthousiast is na het eten van jouw gerecht!

Eet smakelijk!!

Laat je mij ook even weten of jouw Bao Bun gerecht gelukt is? Je kunt hieronder je bevindingen laten weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven