Voor deze Orzo bowl kreeg ik alle producten thuis gestuurd via Ekomenu. Ken je dit geweldige concept al?
Kijk maar eens op hun website:
Gezond eten waar je blij van wordt | Ekomenu
Wat je eet heeft natuurlijk een grote impact op je eigen gezondheid, maar ook op de gezondheid van onze planeet. Ekomenu biedt een lekker en future-proof menu dat je zelf samenstelt afhankelijk van jouw persoonlijke doelen en eetwensen.
Daarnaast kreeg ik de kans om bij Accessoire Loods deze supermooie schalen en accessoires te kopen dus dat samen met dit gerecht een perfecte combinatie!
En met de code Brigitte_Lifestyle20 krijg je 20% korting op deze te leuke accessoires!
Link naar hun webshop:
Accessoire Loods: De webshop voor Scandinavische design accessoires.
Deze Orzo bowl bevat veel groente en ook wel groente die je wellicht niet zo vaak eet zoals spitskool en Koningsoesterzwammen.
Zoals zijn naam doet vermoeden, is de koningsoesterzwam de grootste van alle oesterzwammen.
Ze worden vaak gebruikt als vleesvervanger, want ze zijn ook een goede bron van: eiwitten, mineralen en allerlei vitamine C, B (1,2,3,5,7) en K.
Ze zijn vezelrijk waardoor ze een stevige bite hebben en bevatten weinig water zodat ze in de pan niet zo flink krimpen. En ook heel fijn, ze bevatten weinig calorieën.
Per 100 gram komt dat neer op 32 kcal.
Genoeg redenen dus om dit gerecht eens te gaan proberen toch?!
Ingrediënten:
- 1 Spitskool
- 400 gram Orzo
- 2 Tenen knoflook
- 1 Rode ui
- 1 Courgette
- 100 Gram Koningsoesterzwam
- 100 Gram cashewnoten
- 4 Eetlepels Pesto
- 1 Citroen
- 2 Eetlepels olijfolie
- Naar eigen smaak chilipeper, peper en zeezout
Bereidingswijze:
Voor de Orzo:
Spoel de Orzo schoon onder de kraan in een zeef en breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Laat de Orzo 8-10 minuten koken en giet dan af. Laat de Orzo dan uitdampen.
Meng de vier eetlepels pesto door de Orzo.
Voor de Gegrilde groente:
Snijd de spitskool in vier kwarten. Besprenkel deze met wat olijfolie, zout en chilipeper.
Verwarm in een grilpan de spitskool, zodat de bladeren wat zachter worden en het bruin kleurt.
Pers de knoflook en snijd de ui in ringen en bak deze in een kleine koekenpan aan in wat olijfolie op hoog vuur en laat ze dan nog ca 10 minuten zachtjes karamelliseren.
Maak met een kaasschaaf plakken courgette in de lengte en gril deze ook in de grilpan.
De Koningsoesterzwammen in lange dunne plakken snijden en ook even grillen in de grilpan.
Gril als laatste de citroen met wat chilipeper, peper en zout in wat olijfolie.
Bowl opmaken:
Kies een mooie schaal uit , zoals deze die ik gebruikt heb en schep daar als eerste de Orzo in. Leg daarop een kwart spitkool.
Rol de gegrilde courgette op tot rolletjes en leg deze tegen de spitskool aan. Verdeel de rode ui , cashewnoten en Koningsoesterzwam en garneer als laatste de citroen. Deze kun je wat uitknijpen voor een frisse smaak door de bowl.
Eet smakelijk!