Pasta met Buratta

Deze pasta is absoluut het proberen waard! Het is niet alleen heerlijk van smaak, maar ook eenvoudig te bereiden. Met deze combinatie van smaken waan je jezelf even in het prachtige Italië. Hoewel je ervoor kunt kiezen om zelf de pastasaus te maken, is deze kant-en-klare pastasaus gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en ontzettend lekker. Perfect voor wanneer je wat minder tijd hebt, maar toch wilt genieten van een heerlijke maaltijd.


De verse basilicum die ik heb gebruikt, komt rechtstreeks uit onze eigen tuin. Wist je dat basilicum boordevol zit met vitamines en mineralen? Vooral vitamine A en K, en de mineralen kalium, magnesium, koper en mangaan zijn ruimschoots aanwezig. Dit groene plantje is dus echt een krachtpatser op het gebied van voedingswaarde.


Als je besluit om een basilicumplant te kopen, is het verstandig om deze direct te verpotten. Vaak zitten de wortels te dicht op elkaar, wat kan leiden tot het snel afsterven van de plant. Door voorzichtig de wortels uit elkaar te trekken en de plant in een grotere pot te plaatsen, zal de basilicumplant je belonen met een overvloed aan heerlijke basilicum. En dat is natuurlijk precies wat je wilt wanneer je zo’n plant aanschaft.

Hier mijn recept:

Ingrediënten voor vier personen:

  • Volkoren spaghetti 500 gram
  • Sugocasa Tradizionale Pasta saus van GrandÍtalia
  • 4 Tenen knoflook
  • 3 Rode uien
  • Zout en chilipeper
  • Verse basilicum
  • Pijnbommpitten
  • Buratta

Bereidingswijze:

  • Rooster de pijnboompitten tot ze lekker bruin zijn.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  • Fruit in een hoge hapjespan de knoflook met de rode ui tot deze lekker glazig worden en voeg dan de pastasaus toe.
    Zout, basilicum en lekker wat chilipeper naar smaak toevoegen. 
  • De spaghetti door de saus roeren en deze een paar minuten laten intrekken.
  • Serveren met een halve bol Buratta. Buratta is een verse kaas gemaakt van mozarella en room. Als je deze op de warme pasta legt , smelt het wat en geeft het je pastagerecht een heerlijke romige smaak.
  • Wat pijnboompitjes en basilicum ter garnering en smaak toevoegen en je hebt een heerlijk gerecht!

Buon appetito!!

Mijn boodschappen voor dit gerecht kocht ik bij Albert Heijn 
Kijk hier voor de pastasauzen en andere producten Grand D’Italia:
 Sugocasa Tradizionale – Grand’Italia (granditalia.nl)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven