Spring Rolls

Spring Rolls zijn helemaal trendy en dat is niet zo gek als je ziet hoe heerlijk ze eruit zien. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Azië en dankt zijn naam aan de viering van de oogst van nieuwe seizoengroentes in de lente. De groentes van de eerste oogst in het voorjaar werden verwerkt in de rolletjes van rijstpapier.

Het leuke van dit gerecht is dat je er echt je eigen creativiteit en smaak in kwijt kunt. Varieer met verschillende groenten en kies voor rijst of noedels en vlees, vega of vis.

Voor mijn variant heb ik gekozen voor sushirijst in combinatie met vega sticks en rauwe groenten.

Ingrediënten

  • 12 rijstvellen
  • 150 gram sushirijst
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 3 eetlepels friteslijn
  • 4 vega sticks
  • 2 winterwortels
  • 1 komkommer
  • 1 klein blikje mais

Bereidingswijze

  • Kook de sushirijst zoals omschreven op de verpakking en laat deze rijst goed afkoelen.
  • Meng drie eetlepels friteslijn met één eetlepel srirachasaus en één eetlepel water.
  • Bak de vega sticks krokant en laat deze dan afkoelen.
  • Snijd de wortel, komkommer en vega sticks in smalle dunne reepjes van ca 10 cm.
  • Zorg dat je een glad en schoon oppervlak hebt waar je de rijstvellen op kunt verwerken. Wel het rijstvel 6 seconden in koud water. Leg dan in het midden de een eetlepel sushirijst, wat reepjes groente en sticks en voeg als laatste wat saus en mais toe.
  • Vouw de boven en onderkant van het rijstevel over het mengsel en maak dan van de zijkanten een rol. Het vel is door het water zacht geworden en blijft plakken aan elkaar, zodat je er een mooie rol van kunt maken.
  • Garneren kan eventueel nog met wat sesamzaadjes en sojasaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven