Lekker eten: Vega Tikka Masala

Ik ben al lange tijd gek op koken en het ontdekken van nieuwe smaken. Het is bijna niet voor te stellen dat ik tot mijn twintigste echt niks durfde te proeven. Ik was altijd bang voor onbekende smaken en structuren. Maar gelukkig heb ik dat inmiddels wel afgeleerd.

Een van mijn favoriete keukens is de Indiase keuken, vooral vanwege de enorme variatie aan smaakexplosies. Ik heb ooit de kans gehad om India te bezoeken en daar heb ik echt enorm genoten van alles wat ons voorgeschoteld werd.

Nu ik midden in een grote verbouwing zit hier in huis, was ik blij dat ik de gerechten van Tilda ontdekte. Zij maken lekker en gezond eten echt een makkie! Neem maar eens een kijkje op hun website: Tilda Rijst | Voor De Allerbeste Rijst.

Alle gerechten van Tilda zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn 

Met slechts een paar verse ingrediënten kun je al snel een tafel vol lekker eten klaar hebben staan.

Onlangs heb ik een heerlijke vegetarische variant gemaakt met behulp van Tilda Basmati volkoren rijst, Tilda Tikka Masala saus en Tilda Dal Tarka bijgerecht. 

Met dit recept heb je een tafel vol prachtige en lekkere gerechten waar iedereen van zal genieten!

Ingrediënten:

  • Tilda Basmati volkoren rijst
  • Tilda Tikka Masala saus
  • Tilda Dal Tarka bijgerecht
  • 400 Gram zoete aardappelblokjes
  • 400 Gram sperziebonen
  • 1 Rode paprika
  • Chilipeper
  • Verse ananas
  • Naan brood
  • Cashewnoten

Bereidingswijze:

  • Kook de sperziebonen ca 10 minuten en giet deze af.
  • Bak de zoete aardappelblokjes in een hapjespan met wat olie en chilipeper.
  • Snijd de rode paprika in reepjes. Bak deze mee met de zoete aardappel.
  • Voeg de sperziebonen toe en de Tikka Masala saus en laat het met de deksel op de pan nog ca 15 minuten pruttelen.
  • In die tijd kun je een verse ananas snijden en eventueel wat Naan brood in de oven afbakken. Schaaltje cashewnoten erbij.
  • Open de zak Basmati rijst en Dal Tarka en verwarm deze 2 minuten in de magnetron.
  • Serveren in tapas schaaltjes en je hebt een tafel vol prachtige en lekkere gerechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven