Oechinensee

“We still do not know one thousandth of one percent of what nature has revealed to us”

Albert Einstein

Tijdens onze camperreis in augustus 2023 stond een bezoek aan de Oeschinensee bovenaan onze to-do lijst. Het is een waar paradijs!

Een belangrijke tip die ik je wil meegeven is om vroeg in de ochtend te gaan om optimaal te kunnen genieten. Het toerisme naar Zwitserland, en met name naar de Oeschinensee, neemt enorm toe, dus zorg ervoor dat je op tijd bent.

Als je met de auto of camper komt, rijd dan naar Kandersteg. Daar aangekomen wordt duidelijk aangegeven waar je kunt parkeren (tegen betaling) om naar de Oeschinensee te gaan. Ook hier is het belangrijk om op tijd te komen, anders zijn er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar.

Vanaf de parkeerplaats kun je ervoor kiezen om naar boven te wandelen, wat ongeveer tweeënhalf uur duurt, of je kunt met de kabelbaan naar boven gaan. Deze gaat vanaf 8.30 uur in het hoogseizoen. Wij kozen voor de kabelbaan, wat voor ons de eerste keer was, dus best spannend. Voor twee volwassenen en twee kinderen betaal je in totaal negentig euro voor een retourtje met de kabelbaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven