

Als je gek bent op zoet en gezond, dan zijn deze poffertjes echt een aanrader!!
Ingrediënten:
- 1 Overrijpe banaan
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels havermout
Bereiding:
Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad geheel en bak dit in een poffertjespan.
Garneren met fruit en eventueel wat poedersuiker.
En wat zo leuk is, als je poffertjes over hebt, kun je die bijvoorbeeld de volgende dag in je ontbijt verwerken.
Ik heb de overgebleven poffertjes in vieren gesneden en gebakken met een beetje ahornsiroop. Ze werden zo lekker knapperig.
De poffertjes heb ik op de magere kwark gedaan en zo kon ik twee dagen smullen van de poffertjes! Lekker met nog wat rood fruit erbij.
Havermout ↗
Met een havermout ontbijt begin je de dag al goed. Havermout is namelijk rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals mangaan, fosfor, magnesium en vitamine B1, die onder andere goed zijn voor een optimale energieproductie en sterke botten en tanden.

Klik op de foto hierboven voor mijn recept Apple Pie Overnight Oats met havermout
Kaneel ↗
Kaneel is een goede bron van vitamines zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B2 en vitamine B6. Het bevat ook de mineralen calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer. Het draagt dus net als groenten en fruit bij aan de toevoer van allerlei gezonde voedingsstoffen.
Bananen ↗
Bananen bevatten niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Van de populaire fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste.